Werkgroep Mooi Wonen

mooiWonen_logo

De visie Dorpsbelangen/werkgroep Mooi Wonen!

 

De krimp in aantal inwoners is een feit.
We willen voorkomen dat onze dorpen (extra) leeglopen omdat ze onaantrekkelijk zijn/worden,door verkrotte panden, lang leegstaande panden of verrommeling om het huis heen.

Liever slopen dan leegstand.

We zetten ons in voor het algemene belang van de dorpen (niet voor individuele belangen).
Nieuwbouw is alleen interessant als het financieel haalbaar is, er sprake van inbreiding is en de omgeving ervan opknapt.

We waken voor ‘bouwen voor leegstand’.

DOCUMENTEN

Download hier  het verslag van de Bijeenkomst Mooi Wonen! van 30 mei jl.

OVERZICHT ACTIES MOOI WONEN!

PRESENTATIE GEMEENTE

PRESENTATIE MOOI WONEN

WONINGBEZIT NIEUW SCHEEMDA ACANTUS

PRESENTATIE-NIEUWOLDA-T-WAAR

3 reacties

 1. jan visscher schreef:

  niet alleen de bouwvallen is een doorn in het oog ook de totale groenvoorziening is een drama het ziet er toch niet uit ,en kijk nu eens wat ons waterschap bij het zijldiep heeft gedaan de boel opgehoogd op een paar plekken mensen kunnen niet fatsoenlijk uit hun bootje komen en laten we het niet hebben over mensen die slecht ter been zijn totale onzin wat ze gedaan hebben en nog gevaarlijk ook ,want ze hebben zo het klei over de steiger heen gegooid en over een paar jaar zijn de planken er onder verrot en donder je in het water ,en wil je even rustig op een bankje zitten bij het kanaal dan kijk je tegen rietpollen en andere begroeiing aan wat natuurlijk een zeer wijds uitzicht geeft,het is gewoon 1 verwaarloosde bende en dat is te danken aan onze gemeente want je mag maar meer 50% onkruid volgens mij weghalen en de rest moet staan blijven

  • Mooi Wonen! schreef:

   beste Jan, we lezen dat je meer ergernissen hebt dan alleen de bouwvallen. Dat spijt ons. Deze pagina is echter vooral bedoeld voor onderwerpen over Mooi Wonen! Verpauperde panden, leegstand of verrommeling. Waarbij we vooral hopen op ideeën of plannen om iets aan te pakken op dit gebied of ondersteuning voor al genoemde ideeën (zie verslag 30 mei). Zodat we er met z’n allen iets aan kunnen doen en het verschil kunnen maken.

 2. erika welp schreef:

  Fijn dat er een werkgroep opgericht wordt maar nu maar hopen dat er ook naar geluisterd wordt!!! Wij wonen intussen al 4jaar naast een woning die leegstaat en niet verhuurd wordt omdat acantus dit te duur vind om op te knappen….. 48x12maanden huur ik weet niet wat duurder is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tweet_blender_widget(array( 'unique_div_id' => 'tweetblender-t1', 'sources' => '#nieuw scheemda,#nieuwscheemda,@nieuw_scheemda', 'refresh_rate' => 20, 'tweets_num' => 10, 'view_more_url' => 'http://twitter.com/tweetblender', 'view_more_text' => 'follow us!' ));
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook