Veurmekoar

logo_veurmekoar

Veur mekoar Nieuw Scheemda ‘t Waar

 

Veur mekoar is een initiatief vanuit dorpsbelangen om de saamhorigheid in Nieuw Scheemda & ‘t  Waar te vergroten. We willen een brug slaan tussen dorpsgenoten die wat te bieden hebben en dorpsgenoten die, zo nu en dan, wel wat hulp kunnen gebruiken.

 

‘Bel moar eem’

Dit is een laagdrempelig telefoonnummer dat u kunt bellen als u ergens hulp of assistentie bij nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld een probleem met de computer, moet u naar de dokter en u weet niet hoe, u heeft een boodschapje nodig, moet het gras gemaaid en lukt dat even niet of wilt u gewoon gezellig met iemand een kopje koffie drinken of  een taartje bakken…… u kunt het zo gek niet bedenken!

Bel 06 36 36 8003  of stuur een mail naar onderstaand mailadres.

 

Wat kost het?

Deze diensten zijn gratis. In sommige gevallen betaalt u echter wel een (geringe) onkostenvergoeding. Bijvoorbeeld voor een boodschap in Scheemda betaalt u € 2,00 aan brandstofkosten.

 

Wilt u iets voor uw dorpsgenoten betekenen?

Wij zijn op zoek naar dorpsgenoten die hun noabers wat te bieden hebben. Dus zou u bijvoorbeeld weleens met een  dorpsgenoot naar de huisarts kunnen of  wat tuinonderhoud willen verrichten? Vindt u het misschien leuk om voor een groep te koken en zou u zich een paar keer per jaar op vrijdag samen met een vast team in willen zetten om een drie gangenmaaltijd op tafel te zetten,  laat het ‘Veur mekoar’ weten.

Uw inzet wordt ook door de gemeente gewaardeerd. Heeft u een bijstandsuitkering? Dan zult u niet gekort worden als u bijdraagt aan deze hulp.

 

Hebt u een hulpvraag?

Als er iets is waarbij u hulp nodig heeft, dan kunt u  06 36 36 8003 bellen of mailen naar onderstaand mailadres. Uw melding wordt aangenomen en er wordt gekeken of wij binnen Nieuw Scheemda & ’t Waar mensen hebben die u kunnen helpen. Wij vinden dit belangrijk omdat we denken dat dit de onderlinge samenhang binnen onze dorpen bevordert. U leert dorpsgenoten kennen die u wellicht anders niet had gekend en iemand helpen geeft een goed gevoel en zeker als het een noaber is.

Noteer het nummer 06 36 36 8003 en bel wanneer u aan iemand zou willen vragen: ‘Kist mie eem helpen?’ 

(ps. het bellen naar dit nummer houdt niet in dat de hulp die u nodig heeft ook altijd gerealiseerd kan worden. Maar we gaan daar wel ons uiterste best voor doen).

 

80 joar?

Bent u tachtig jaar of ouder en bent u jarig, dan kunt u een bloemetje verwachten van ‘Veur mekoar’.  Weet u iemand die 80 jaar of ouder is, laat het dan even weten en bel of mail naar ‘Veur mekoar’. Beter 10 keer teveel dan een keer te weinig!

 

resto

‘Resto Veur mekoar’

Op 18 december 2015 opende resto Veur mekoar haar deuren. Vier keer per jaar zijn alle dorpsgenoten harte welkom om gezamenlijke een maaltijd te genieten. Deze 3 gangenmaaltijd wordt voor u bereid en kost slechts € 5,- p.p. (kinderen t/m 2 jaar gratis en kinderen van 3 t/m 16 jaar €2,50)

Wij koken ook vegetarisch of evt. lactose/ glutenvrij. Dieet wensen graag aangeven bij opgave.

U bent welkom vanaf 17:30. Om 18:00 serveren wij het voorgerecht uit.

Wilt u weten wanneer de volgende Resto Veur Mekoar gepland staat? bel of mail ons:

Opgeven is noodzakelijk. Doe dit uiterlijk de zondag voor het etentje.

 

Veur mekoar Nieuw-Scheemda ’t Waar

Internet: www.nieuw-scheemda.nl/veurmekoar

E-mail: veurmekoar@nieuw-scheemda.nl   of    veurmekoar@t-waar.nl

Tel: 0636368003 (geen SMS of App)

 

 

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook