KIEK-route Nieuw-Scheemda ’t Waar een groot succes!!!

De kunstroute Nieuw Scheemda – ‘t Waar op 7 september was een groot succes. Zelfs het weer werkte mee en dat was wel heel plezierig. Bezoekers gingen met een vrolijk zonnetje op pad en de deelnemers konden  hun kunstwerken buiten tentoonstellen. Ook de molens en kerkje van Nieuw Scheemda waren open voor publiek. Bijna 1000 mensen hebben we geteld!!!

De dag begon met het bezoek van de RTV Noord radio aan onze dorpen. De Noordmannen brachten hun zondagochtenduitzending vanuit Nieuw Scheemda en ‘t Waar. Een aantal leden van de culturele commissie verwelkomde Radio Noord thuis bij Geert en Dirkje Haan. Vanuit daar, waar ook de radiowagen geparkeerd stond, is een mooie uitzending gemaakt met als onderwerp de KIEK-route en de dorpen Nieuw-Scheemda en ‘t Waar.

Bij Galerie Waarkunst werd om 11.00 uur niet alleen de KIEKroute geopend, maar ook de nieuwe expositie “Frisse kijk op het Oldambt”. Leen Kaldenberg, Fonger de Vlas, Marten van Holten, Maike van der Kooij en Peter Meijer laten werk zien dat geïnspireerd is op het Oldambt. De expositie is nog tot eind november te bezichtigen in Galerie Waarkunst.

Wethouder Boon verklaarde de route voor geopend en sprak zijn waardering uit voor alle initiatieven die in Galerie Waarkunst en vanuit de dorpen worden ontplooid.

De bekende Groninger schrijfster en dichteres Fieke Gosselaar droeg, ter gelegenheid van de opening, een aantal gedichten uit eigen werk voor. Midden in het Oldambt in de september ochtendzon, werd haar optreden extra speciaal.

De Friese Bigband maakte de opening van de expositie en de KIEK-route compleet met een muzikaal spektakel.

De organisatie is zeer blij en opgetogen over hoe de dag is verlopen. De bezoekers worden enorm bedankt voor hun komst en interesse, maar ook LEADER, de Vrouwen van NU  en Dorpsbelangen worden bedankt voor de subsidies, het maken van objecten en het meedenken.

Intussen denken wij alweer vooruit naar de route van 2015. Weet u nu al dat u mee wil doen, dan kunt u zich aanmelden via het formulier op de website kiekroute.nl. Ook staan wij open voor nieuwe ideeën. Deze kunt u doorgeven via ons e-mailadres: info@kiekroute.nl

 

DSC_0888 de Noordmannen ien Nij Scheeda DSC_0891 DSC_0892 DSC_0916 DSC_0931 de Noordmannen ien Nij ScheedaDSC_30481 DSC_3101 DSC_3087 DSC_3086 DSC_3049 DSC_3011 DSC_2989

1 reactie

  1. maria ellens schreef:

    Jacquelien en ik hadden het volgende idee:
    Kiek en Kook.
    Laat een ander in je keuken kijken en laat zien welk gerecht je specialiteit is. Real time maar kan ook via beeldscherm of laptop ect. Proeverij aan huis dus.
    Veel muziek op verschillende plekken op de route.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook